Her er jeg med

tirsdag den 29. april 2014

Off season 2

Her kommer andet og sidste indlæg om vores tur til Møn. Det er et sted, vi godt kunne tænke os at komme igen, når vejret er blevet bedre, og alting er åbent. Læs videre på Nonna on tour her.

Et enkelt billede fra en buket, som jeg fik af Husbonden til vores keramikbryllup! Ja, sådan hedder dagen ifølge visse google-sider. Jeg kan bedst lide det tyske navn for dagen, som er Birkenhochzeit. Vi fejrede ikke dagen som sådan, da vi jo havde fejret vores runde bryllupsdag sidste år. Se her.

søndag den 27. april 2014

Påske med mere

Efter en laaaang pause kommer jeg på banen igen. Tiden siden sidste indlæg er gået forrygende hurtigt.
Efter vi var kommet hjem fra Møn havde vi lige et par dage, så fik vi rykind af Reptilfamilien. Vi var så heldige at have dem hos os i ca. 4 dage. Det var dejligt at hygge med de små og snakke med de store, og omvendt!
Jeg håber, at de store fik slappet godt af, nu da der var flere om at passe på de små. Tiden gik med ture til Naturskolen med legeplads, tur til Kystskoven, tegne, lege, bygge, spise, se "Violine" (Oline) på computeren, få læst højt, lede efter påskeæg etc.


Jeg havde modtaget et gækkebrev med posten et par dage, før familien ankom, og jeg kunne overhovedet ikke gætte, hvem der havde sendt det! Hvorimod Øglen sagtens kunne gætte, hvem der havde lavet et gækkebrev til hende. Det var rent tilfældigt ankommet med posten her til matriklen dagen i forvejen, så hun stod til 2 påskeæg.
Påskeharen havde også sendt et brev, så det var bare med at komme ud at lede efter de æg, den havde lagt. Børnene havde et papæg, som de fik fyldt op, efterhånden som de fandt ting og sager ved de forskellige poster (Underligt, at haren lægger æg! Ligeså underligt, som at det er det lille Jesusbarn, der kommer med julegaver! Tysk, siger jeg bare!)

Morfar læste højt for det yngste skud på stammen. Varanen elsker højtlæsning. I midten th øver han sig i at spille på en orgelpibe fra Dybbøl Kirke (Vi har boet i Dybbøl sogn). Måske skal den lille Varan være fløjteaktivist den 1. maj?
Varanen fandt på et tidspunkt et tomt sneglehylster og sagde: "Den er ikke hjemme. Jeg tror, den er ude at handle." Det er svært ikke at sprutte af grin!
Alt godt får en ende, desværre, men vi skulle ses igen allerede dagen efter, at de forlod os. Da var der nemlig 4-års fødselsdag på Bryggen.


Fødselsdagsbarnet sidder tv på det første billede, og her er kusinerne i gang med at lege med en af gaverne: Perler. Hun fik mange dejlige gaver: en ny cykel, et skateboard med lys i hjulene, et sæt walkie-talkie, tøj, perler, bøger osv. Hun var meget glad for at være midtpunkt, tror jeg, samtidig med at hun også var meget genert. Det kom rigtigt til udtryk, da vi sang fødselsdagssang for hende. Hun vidste ikke, hvor hun skulle gøre af sig selv imens, men alligevel ville hun gerne have, at vi sang en mere!
Varanen tog sig en slapper, men tullede ellers blot rundt og glædede sig til kage. Der var et tårn med boller, lagkager og den obligatoriske Michelin-kagekone, som børnene havde pyntet. Det var alt sammen vældig hyggeligt. Fantastisk, at det lille kraftværk (som hendes far kalder hende) er blevet 4! Hun er sej, har temperament, er stædig  og går til fodbold! Når storesøster går til noget, så vil hun også.
Siden påske har der været strikkeaften, power-women-frokost ( tidligere kolleger) og fest i Husbondens klub. Vi keder os ikke.

søndag den 13. april 2014

Off season 1

Da jeg ikke kunne få lov til at rejse til Spanien her i uge 15 (af SOS International) måtte vi finde på noget andet.
Sydpå ville vi, så det blev Møn!
Vi fandt et dejligt sted på Østmøn. Det kan udforskes lige her.og kan i allerhøjeste grad anbefales.


En ombygget bondegård, som nu fungerer som et charmerende bed and breakfast-sted. De første par dage var vi alene, men så kom der 4 hollændere, et helt ungt par og et par i deres "bedste" alder. De to unge mennesker skulle giftes på Stege rådhus, og "bryllupsfirmaet" alias The Wedding Planner havde booket dem ind på Bakkelund.
Jeg vidste godt, at Tønder modtog mange unge par, som ikke kunne blive gift i deres hjemland, men også Stege? Det var nyt for mig. De boede alle 4 i Holland, men den unge mand var italiener (ligesom sine forældre) og hans kæreste var inder, så de kunne ikke blive viet i Holland. Der findes åbenbart mange forskellige regler rundt omkring. De var godt tilfredse med hele konceptet på Møn. I næste uge flyver de unge til Indien og holder også bryllup der, forhåbentlig med lidt flere gæster end her, hvor kun hans forældre var med.
Læs mere på .Nonna on tour..............

fredag den 4. april 2014

Vi drog mod vest

Vi har endnu engang besøgt Cafe Druedahls. Første gang var faktisk også i marts måned. Det er beskrevet her. Denne gang fik vi middag.
Der var endnu mere gang i den denne gang end første gang. Det skyldes sikkert tidspunktet. Forretningsfolk i baren, middagsgæster i alle aldre, 4 strikkende og kaffedrikkende damer osv. Der var liv og en god atmosfære.
Endnu en Smartbox måtte lade livet. Vi havde været i Glostrup og Høje Tåstrup, og på vejen hjem besøgte vi Cafeen i Roskilde. Vi valgte Tartine (fransk for Tapas) og kunne få 5 forskellige småretter samt en dessert for pengene. Det var svært at vælge.
Serveringen blev indledt ved at vi fik lækkert, hjemmebagt brød, en tallerken med en skøn olie og en opfordring til at drysse noget af cafeens kryddersalt i olien. Vi nød at dyppe brødet med den seje krumme og sprøde skorpe i olien, mens vi ventede. Det smagte virkelig godt.


Desværre havde jeg glemt mit kamera, og disse billeder er taget med Husbondens telefon, så ikke alle retter blev foreviget! Øverst i højre hjørne er der appelsinmarineret gravad laks med dadelcreme og dagens suppe, som bestod af ærter, creme fraiche og mousserende vin. En fantastisk kombination. I nederste venstre hjørne har vi den samme laks og en laksetartar. Sidste billede viser efterretten. Vi havde valgt oste og oliven.
Desuden smagte vi saltkartofler med aïoli, prosciutto, and, kammuslinger med tern af valnødder, bacon og æble og kalvefilet. Dertil drak vi Cola (Husbonden) og vin (undertegnede) og en masse vand.
Alle retter var veltillavede og meget smagfulde. Stedet kan varmt anbefales.

Et par dage senere drog vi til det vestjyske, hvor vi besøgte to familier. Begge steder har jeg beskrevet tidligere, fx her
Vi overnattede der og nød det meget. Nød selskabet, den lækre mad, de øvrige gæsters tilstedeværelse (de fleste fra mediebranchen, hvor også vores værtinde og Husbonden slår og har slået deres folder) og sidst, men ikke mindst det skønne sted, hvor vores veninde bor.
Jeg er næsten blevet afhængig af den sunde Aroniadrik, som jeg har lært at kende der, og jeg drager faktisk altid hjem med et par flasker. En lille spids morgen og aften er skyld i, at jeg hverken har haft influenza, lungebetændelse eller været rigtig forkølet denne vinter, bilder jeg mig ind.



Katteburet er nu blevet færdigt. Det er temmelig stort, og kattehuset også. Fyldt med alverdens skønne ting for katte. Når alle katte er der, hvor de skal være, er der 11! Ejendommen ligger lige ud til vejen, og hvis kattene ikke var lukket inde, ville antallet hurtigt blive decimeret.



På den anden side af stuehuset er der kommet et fuglehus. Specialdesignet!


Flot er det blevet, ude og inde. Projekter er der dog stadigvæk mange af.
Et skønt døgn går hurtigt, og over middag drog vi videre. Vi havde en kaffeaftale ikke så langt derfra, og endnu engang kunne vi sætte os til et veldækket bord. En anden kær veninde var også inviteret, og snakken gik lystigt om dette og hint, en hel del om det, dengang, forestående bispevalg i Ribe. Det var mægtig hyggeligt, og henimod aften brød vi op, efter at have nydt et glas østrigsk Grüner Veltliner. Værten er østrigsk vinbonde, som har forpagtet vinmarker og heuriger ud. Derefter kørte vi mod øst, hentede en omgang sushi og stenede om aftenen.