Her er jeg med

onsdag den 29. maj 2013

Kassetænkning m.m.

Under oprydning i redskabsskuret dukkede der pludselig nogle kasser op. De to med en historie, den tredje uden.
Allerførst fandt vi en sættekasse, som vi faktisk troede var blevet væk. Heldigvis dukkede den op, og nu bliver den overdraget til vores næstældste barnebarn, som garanteret vil elske at finde små dimser til at sætte i sættekassen (!), ellers vil hendes mor.
Sættekassen er blevet brugt som sådan på det hedengangne dagblad "Sønderjyden" i Sønderborg. Den avis lukkede omkring 1974, hvor vi boede i Sønderborg.


Den næste kasse er en granatkasse. Oven på den står der 2 Patronen, men da der kun er plads til 2, og vægten er 45 kg, så vælger jeg at kalde dem granater. Der er meget mere tekst og klistermærke med "Explosive", så indholdet har ganske givet været meget farligt.
Hvor har vi den så fra ? Ja, Husbonden købte den i sin tid i den jyske by, som vi boede i i 19 år, før vi flyttede til Sjælland. Han købte den såmænd i Kvickly. Hvorfor? Både for indholdets og emballagens skyld! Den var fyldt med Rød Tuborg, og hvor finder man lige så original en indpakning? Jeg tror, at det var i 80´erne.


Den 3. kasse har sikkert stået i skuret, siden vi overtog huset. For tiden er det jo moderne at bruge trækasser til forskelligt i huset, så vi får naturen ind i boligen. De sidstnævnte kasser vil jeg snildt kunne finde anvendelse for.
Jeg er ikke klar over, om den 3. kasse kommer fra et schweizisk firma. Den bærer påskriften Brüngger 3018.


Alle tre kasser trænger til en ordentlig omgang rengøring. Måske skal den 3. kasse også slibes og lakeres, men den må heller ikke miste for megen patina efter min mening.
Kassetænkning? Ja vist.

Forleden havde jeg en rest friske ramsløgsblade til overs, så jeg gik i gang med at lave ramsløgssalt. Det er såre simpelt.
Hvor meget groft salt og hvor mange ramsløgsblade, man bruger er afhængigt af, hvor stærk en salt, man gerne vil have. Desuden kan man putte lidt revet citronskal i. Alt blendes og fordeles på en plade  på bagepapir. Derefter ind i ovnen i omkring en time ved 50 grader.
Da jeg tog pladen ud, var saltet tørt, men det lå i klumper. Kagerullen kom i sving, og kort tid efter så saltet sådan ud. Urtesalt skulle være sundere end almindelig salt.


Til sidst et kig på vores syrener, som endelig er sprunget ud. Måske har de været det et stykke tid, uden jeg har lagt mærke til det.
Vi har syrener i 3 forskellige farver:







mandag den 20. maj 2013

Pinse med benspænd og farver

De planer, vi havde i pinsen, blev alle opgivet. En lungebtændelse kom i vejen. Husbonden har også fået sin del af hosten og matheden.
Kort og godt, så var vi på matriklen og i den nærmeste omegn hele pinsen. Men derfor kan man jo godt nyde fridagene, heldigvis.

Vi nød alle de udsprungne gevækster og smukke syn undervejs på en gåtur i området.

Grønt med grønt på
Tæt ved skoven er der raps?-marker, som jo er et fantastisk skue, når blomstringen er på sit højeste.

Også en skøn farve
Nu med hund
Igennem de gule marker går der en grusvej, som det ville være oplagt at følge med hunden, men den stritter imod., for øverst oppe på marken flere hundrede meter væk, står 3 vindmøller, hvis lyde hunden er meget overfølsom overfor. Vi går måske 5 m op ad vejen, så sætter den sig. Vi må vende om. Det gør ikke noget, da der er andre veje at gå.

Kenzo mødte en legekammerat
Videre på vores gåtur så vi dette smukke syn.

Det er taget på lang afstand, så klik billedet større!
Hjemme på matriklen blomstrer vores japanske kirsebærtræ. Det er en fryd for øjet hvert år.

Rosa skønhed
Jeg kan lide de allerfleste farver. Det er svært at sige, hvilken yndlingsfarve jeg har og hvilken hadefarve. Jeg tror, det skifter alt efter årstid og sindstilstand. Farver påvirker humøret og afspejler vores personlighed. Egentlig kunne det være spændende at dykke ned i forskellige farveteorier, læse om betydning og symbolik, men det står nu alligevel ikke øverst på min liste!

Senetti. Valgt på grund af farven. Staude?
De blå nuancer er kølige og beroligende og viser tegn på kreativitet og intelligens. Desuden er de tegn på pålidelighed og ansvarlighed. De undgår helst konfrontation og gør ikke noget nummer ud af sig selv, siger en teori.
Jeg tror, at de blå nuancer er mine yndlingsfarver! (lige nu.....)



tirsdag den 14. maj 2013

Dejligt besøg og havevandring

I weekenden havde vi besøg fra den ene dag til den anden. Det var sønnen med familie, der kom forbi. De var hjemløse i 3 nætter, så efter at have tilbragt en planlagt weekend på Tåsinge, tog de den sidste nat her.
De havde lånt deres lejlighed i hovedstaden ud for 3 nætter til en fyr fra San Fransisco. 1 nat her, det var godt nok for lidt, syntes pigerne, så vi satser på, at de snart kommer igen.
Selvom pigerne kun var her i 8 timer, hvor de var vågne, så nåede de alligevel at få leget en del, spist, set fjernsyn, tegnet og malet.

Lige ankommet! Boller og årets første rabarbertærte er gledet ned.
På et tidspunkt skuller der naturligvis ryddes op i haven. V. tog en lille bog med ud i haven og "læste op" om, hvordan der skulle ryddes op! "Vi skal rydde op som venner. Det betyder, at vi skal arbejde sammen", forkyndte hun med høj røst. Også hvem der skulle tage sig af hvad, indgik i de nyttige informationer.

Den lille bog hedder: 1000 grunde til at jeg elsker dig
Senere på eftermiddagen blev der gjort klar til bad. Et badekar er som regel et hit, når man ikke har det derhjemme.

Hej!
Nu med agurk! Hun har vist set for mange dameblade?
Rene og nyvaskede fortsatte legen med diverse effekter, computer og TV inkluderet.

En akvarel (en blomst) er under udarbejdelse
Efter en dejlig middag med oksecuvette, hele majs, salat, kartofler, ramsløgspesto og rygeostecreme, som smagte eminent sammen, samt Løgismoses islagkage til dessert, var pigerne trætte.
Næste morgen måtte de desværre af sted, men vi håber snart at se dem igen.

Om eftermiddagen foretog jeg en lille havevandring sammen med hunden. Her kommer et lille udpluk af, hvad vi så:
Ribes
En vinbjergsnegl
Japansk kvæde
Gule anemoner
Jeg er naturligvis dagligt i haven, og når der er noget nyt at se, så bliver det vist på bloggen!

torsdag den 9. maj 2013

Min minikøkkenhave

Så er mit minidrivhus tilplantet. Der kan ikke være mere derinde, dvs. jeg har skumle planer om at få hængt nogle ampeller op, så jeg også udnytter det øverste af drivhuset, men lad os nu se. Jeg har nemlig lige fundet ud af, at en af planterne kan blive 7 m høj, så er der nok ikke plads i overskud!

Et fuldt drivhus
I den bagerste ende af drivhuset (th på billedet) er der plantet agurker, da de skal have mest varme. I midten er der tomater. Begge dele købt i det gamle DDR. Til venstre er der 2 squashplanter, en chili, en basilikum og en minikiwi.
Jeg er helt sikker på, at sidstnævnte på et tidspunkt skal ud igen, da den både kan komme til at fylde meget i højden og op til 4 m. i bredden, samtidig med, at den skal have noget at klatre op ad. Det havde nok været en god idé at læse på lektien, inden jeg købte den! Men lidt heldig har man da lov at være. Tilfældigvis købte jeg en plante af typen "Issai", som er selvbestøvende, ellers skulle jeg have haft 2.
Desuden købte jeg en ananaskirsebær (Physalis). Den er jeg meget spændt på. Den står foreløbig i stuen, og så må vi se, hvor meget den udvikler sig. Den kan også blive temmelig stor, men så må den jo ud.
Så lidt kom der ud af mit besøg på den stedlige planteskole, som nu er med i kæden Garden Shop i stedet for Bo Grønt, som tidligere. Der er sket meget nyt derude, og nu kan man finde rundt. Blomsterne er ordnede efter farver, der er en lille café, et galleri osv.
Jeg må huske kameraet næste gang.


mandag den 6. maj 2013

Sommerweekend



Jeg synes, at vi er gået direkte fra vinter til sommer. Pludselig er det hele grønt, og pludselig kan man sidde ude og spise frokost og gå i haven i T-shirt og korte bukser. Skøøøønt!
I det dejlige sommervejr var jeg et smut i Den Nye By. Dels ville jeg gerne være med til bedsteforældredag i børnehaven, og dels ville jeg gerne passe børn om aftenen.
Om lørdagen blev jeg hentet af Husbonden, som jo skulle passe sit arbejde de øvrige dage.
Det var dejligt at se, hvor langt Reptilfamilien var kommet i deres bestræbelser på at gøre huset fuldt ud funktionsdygtigt og haven fin.

En opgraderet terrasse med nye havemøbler, granitskærver og masser af forårsblomster.

Varanen på vej op i legehuset
Hej, Øgle!
Om fredagen havde Øglen både sin farmor og mormor med til bedsteforældredag. Et fantastisk vejr var det jo, og det gav muligheder for at lege, gemme sig, klatre, gynge, spise pølser, drikke saftevand og spise kage samt plante de blomster eller andre planter, hver især havde haft med hjemmefra. Alle potter og plantekasser blev taget i brug.

Øglen ved de blomster, vi havde med
Der var god tid til at lege alene, men også tid til at foretage sig noget sammen med kammeraterne og bedsteforældrene: spise pølser, ristet over bål, plante blomster, synge, lege og snakke.


Sammen og alene
Frokost!

Jeg tror, jeg stopper med billeder fra børnehaven her, selv om jeg har mange flere.
Det var dejligt at være med og opleve børnehaven
Skønne børnebørn! Varanen var ikke i sin vuggestue. Han måtte blive hjemme, da han var dårlig.

Husbonden fejrede "Skovens Dag" herhjemme med at fjerne en masse dødt træ i vores underskov, tabe sine briller under et kæmpe bundt grene, som han havde trampet godt og grundigt på, og så først opdage det senere, da han kom ind! Desuden fandt han et stykke fra et dådyrs opsats med lidt pels på.
Om han også fejrede "International Gå nøgen i haven" - dag, har jeg ikke hørt noget om.

Fra en af Husbondens obligatoriske ture til vandet med hunden