Her er jeg med

mandag den 31. januar 2011

Børnebørn!

Endelig har jeg fundet tid til at sætte mig ved tasterne. Måske er der andre, der har fundet ud af, at tiden ikke bare går hurtigt, men den ræser afsted med mindst 300 km i timen (overdrivelse fremmer forståelsen!)

I foregående uge var jeg på besøg et par dage i staden hos vores søn, som p.t. er på barsel. Vældig hyggeligt. 2 småpiger, 4 år og 9 mdr. Der er nok at se til. Tiden røg også afsted her med leg, spil, højtlæsning, putning og ikke mindst afhentning i skovbørnehaven, hvor den store har sin daglige gang. Et fantastisk sted med skoven i baghaven og udendørs aktiviteter dagligt. Et privilegium at kunne være sådan et sted.

I næste uge kalder den anden lille familie med endnu en lille pige.Jeg glæder mig til igen at mærke de smås måde at være i nuet på.

Jeg er forøvrigt faldet over et par hjemmesider: borneborn.dk og mama.dk Den første til bedsteforældre, og den anden til småbørnsmødre. Og begge kategorier er jo kommet for at blive, må man sige!

søndag den 2. januar 2011

Nytårsforsætter!

Selvfølgelig har man nytårsforsætter, eller skulle man kalde dem nytårsfortsætter? Det foresvæver mig nemlig, at jeg har haft de samme gennem flere år.
Så i år vil jeg ikke sige dem højt og slet ikke skrive dem, så er der nemlig ikke nogen, der kan komme og spørge om, hvordan det går med det ene eller det andet!

Vi kom ganske fint ind i det nye år. En tradition opbygget over 25 år stod endnu engang sin prøve.
Den består i al sin enkelthed i, at vi tager bilen og kører til Jylland og fejrer det nye års komme med gamle, gode venner. På sammenskudsbasis forstår sig. I år skulle vi kun sørge for champagne. En meget enkel opgave, må man sige. Én af gæsterne kommer med forretten, en med desserten, én har en kransekage med, og værtsparret står for hovedretten.
Menuen i år var helt og holdent forskellig fra de forrige års: Forretten bestod af fisk og rejer i hvidvinsgelé med en syrlig creme fraiche sauce til, hovedretten var i år lamme- og gedekød med lækre ovnstegte blå kartofler og en dejlig sovs. Efterretten bestod af en sønderjysk "brød-tort". Her er hovedingredienserne rugbrød, nødder, fløde og kirsebærsyltetøj. En fantastisk nytårsmenu.
Vore børn i det københavnske havde eksperimenteret med en ny dessert: lakridsis med oliven! Efter Paul Cunninghams opskrift, så bedre bliver det nok ikke. De, der smagte desserten, var vældig begejstrede, så den opskrift tror jeg lige jeg skal have!
Godt nytår og held og lykke med nytårsforsætterne!