Her er jeg med

lørdag den 18. september 2010

Efterår!

Selvom jeg hellere vil kalde september for sensommer, så må jeg nok erkende, at måneden kalendermæssigt hører til efteråret. Og ikke kun kalendermæssigt, men også vejrmæssigt! Så på den måde passer det jo fint sammen.
I dag har det blæst kraftigt her, men solen har heldigvis været fremme det meste af tiden. Desuden har det været tørvejr.
Jeg benyttede det gode vejr til at finde læ i vores "baghave" og kaste mig over brombærrene. Det var dejligt at se så mange fine frugter, og ikke kun brombær. Slåen, hyben, enebær, kræger, rønnebær, vilde æbler osv., og har man tid og lyst er det jo muligt at få noget ud af dem alle. Det meste kan bruges til snaps, æbler og rønnebær til gélé eller likør, og brombærrene kan udnyttes til alt muligt. Jeg har en del af sidstnævnte liggende i fryseren, da det er umuligt at følge med mht syltetøj, vin, tærter, grød, likør, smoothies osv. You name it! Lækkert er det, hvis man får brugt bærrene med det samme, men heldigvis kan de fryses, og nogle skal fryses, før de anvendes.

I kategorien grønt finder vi så på denne tid friske rødbeder, knoldselleri, pastinak, persillerod, græskar , squash, gulerødder, bagekartofler, kål osv. Også her findes der et utal af skønne grøntsager, som kun ligger og venter på at blive lavet til bagte rodfrugter, mos, frites, supper etc. Jeg er godt klar over, at man stort set kan få nævnte varer hele året, men egentlig smager de bedst i den årstid, hvor de oprindelig hører til. For ikke at tale om svampe, som jo er et helt kapitel for sig!
Og jo ældre jeg bliver, jo mere synes jeg om den nordiske variation, NOMA, nordisk mad. Ikke at jeg nogensinde har besøgt restauranten, men konceptet er godt!
Nu vil jeg ud at lave rösti af blandede rodfruger og bagte kartofler med hvidløgssmør som tilbehør til de engelske bøffer. Dertil kommer en god rødvin. Som lidt mundgodt til sidst: friskplukkede brombær med creme fraiche eller mælk og fløde! Velbekomme til os!

mandag den 6. september 2010

A gift!

Efter en længere, ufrivillig pause bevæger jeg mig nu ind i Blogland igen. Mens jeg har været ude af omløb har jeg haft rig lejlighed til at teste regionens sygehuse, idet jeg har oplevet flere af dem indefra. 3, for at være helt nøjagtig samt et andet i en anden region.
Måske skal jeg sammenligne dem og give dem stjerner i forhold til det jeg oplevede? Hvor mange stjerner vil hvert enkelt sygehus opnå, når vi taler om professionalisme, omsorg, atmosfære, mad osv.! Jeg tror, at jeg vil nøjes med at konkludere, at jeg ikke har oplevet noget som helst negativt i forbindelse med min "pause". Ikke engang ventetider kan jeg klage over. Det er alligevel fantastisk, når man som jeg nærmest fra den ene dag til den anden måtte sætte hverdagslivet på stand-by.
Mand, børn, familie og venner har været en stor støtte, både på den ene og den anden måde.
Nogle har givet mig nogle gode ord med på vejen, som jeg har kunnet bruge som de rene mantraer. Her kommer nogle af dem:
Be strong! Fra canadiske eskimoer, gennem en ven.
Yesterday is history, tomorrow is mystery, today is a gift! Fik jeg tilsendt fra Skotland.
Mål ikke bjerget størrelse. Tal med ham, der kan flytte det! Sendt fra en veninde i Jylland.
Ikke, at jeg har siddet i Lotus-stilling og mediteret over dem i timevis, men som gode huske-ord har de sammen med alle gode, positive tanker, breve, besøg og blomster hjulpet mig videre!